top of page
Water Purifier & Glass

מים וסודה

פל-רם מתמחה בתחום מערכות לקירור בירה, מים, סודה, מיץ וגזוז בשוק המוסדי והמקצועי.

פל-רם הינה הסוכן הבלעדי של חברת Celli האיטלקית וחברת Lindr הצ'כית.

 

בתוך מגוון המוצרים שלנו תוכלו למצוא

- מתקני מים וסודה על הדלפק ומתחת לדלפק.

- קולרים ודלפקים stand-alone.

- מערכות מיץ וגזוז בהספקים גבוהים לחדרי אוכל.

- מתקני בירה.

 

 כל המתקנים מאושרים לשימוש ע"י "המכון המדעי טכנולוגי להלכה".

קירור בלוק או בשמו הלועזי "Cool dry".

קירור בלוק הינו קירור של בלוק מתכת (אלומיניום בד"כ), שסביבו או בתוכו מלופפים צינורות להובלת המים או הבירה, ותוך כדי הזרימה הם מתקררים עד להגעתם לברז.

קירור "בנק קרח" או בשמו הלועזי "Ice bank".

"בנק קרח" הינה שיטת הקירור העדיפה לארצות חמות.

יחידת הקירור (Cooler) בנויה מאמבט המים שבתוכו טבולים סלילים, ומתא שבו שוכנים המדחס ומערכת החשמל. באמבט המים, סליל אחד הוא המעבה (evaporator) שתפקידו להפוך חלק ממי האמבט לקרח ושאר הסלילים מיועדים לקירור המשקה אותו אנו שותים.

תפקיד המדחס בשיטה זו הוא לבנות את הקרח, ותפקיד הקרח הוא להחזיק את אמבט המים קר כל הזמן כדי שהמשקה העובר בסלילים יגיע קר לברז.

מתקני "בנק קרח" נבדלים זה מזה בצורתם, ובהספק המשקה הקר אותו הם מסוגלים לספק.

  • קולר אופקי -  מאופיין בזה שתא המדחס והחשמל נמצאים לצד אמבט המים (מתאים יותר להכנסה בתוך דלפק).

  • קולר אנכי - תא המדחס נמצא מעל אמבט המים.

כדאי לדעת

1. קולר בונה קרח בנפח של 1/3 עד 1/2 מנפח אמבט המים, כלומר באמבט מים של 45 ליטר יבנה קרח בין 15- 22 ק"ג. תלוי במבנה וכמות הסלילים באמבט.
 

2. ישנה התאמה בין גודל המדחס (בכ"ס) לגודל אמבט המים שאותו צריך לקרר.

  בדרך כלל:

  • 1/5 - 1/4 כ"ס למיכל מים עד 20 ליטר

  • 1/4 - 1/3 כ"ס למיכל מים עד 40 ליטר

  • 1/3 - 1/2 כ"ס למיכל מים עד 60 ליטר

  • 1/2 - 1 כ"ס למיכל מים עד 120 ליטר
     

​3. קיימים 2 מדדי הספק: ליטר לשעה וליטרים למשיכה מיידית - 1 ק"ג קרח שווה בערך ל 4 ליטר מים קרים . מנתון זה אפשר להעריך כמה מים למשיכה מיידית יעמדו לרשותך. (למילוי בקנקנים, לשעות שיא בארוחה וכו').

bottom of page