מערכות מים וסודה

פל-רם מתמחה בתחום מערכות לקירור בירה, מים , סודה, מיץ וגזוז בשוק המוסדי והמקצועי.

פל-רם הינה הסוכן הבלעדי של חברת Celli האיטלקית וחברת Lindr הצ'כית.

במגוון מוצרינו תוכלו למצוא:

מתקני מים וסודה על הדלפק ומתחת לדלפק

קולרים ודלפקים stand-alone

מערכות מיץ וגזוז בהספקים גבוהים לחדרי אוכל.

מתקני בירה.

גם במערכות הקירור ישנם אישורי הפעלה בשבת של ה"מכון המדעי טכנולוגי להלכה".

בין לקוחותינו:
משרד הביטחון, חברת החשמל, בתי ח
ולים, קיבוצים ומסעדות.

 

מתקני הקירור קיימים בשתי שיטות קירור עיקריות:

קירור בלוק או בשמו הלועזי "Cool dry".

קירור "בנק קרח" או בשמו הלועזי "Ice bank".

 

קירור בלוק הינו קירור של בלוק מתכת (אלומיניום בד"כ), שסביבו או בתוכו מלופפים צינורות להובלת המים או הבירה, ותוך כדי הזרימה הם מתקררים עד להגעתם לברז. שיטה זו פחות מתאימה לתנאי האקלים בארץ ולכן לא ארחיב עליה את הדיבור.

 

"בנק קרח" הינה שיטת הקירור העדיפה לארצות חמות.

יחידת הקירור (Cooler) בנויה מאמבטית מים שבתוכה טבולים סלילים, ומתא שבו שוכנים המדחס ומערכת החשמל.

באמבט המים, סליל אחד הוא המעבה (evaporator) שתפקידו להפוך חלק ממי האמבט לקרח ושאר הסלילים מיועדים לקירור המשקה אותו אנו שותים.

תפקיד המדחס בשיטה זו הוא לבנות את הקרח, ותפקיד הקרח הוא להחזיק את אמבט המים קר כל הזמן כדי שהמשקה העובר בסלילים יגיע קר לברז.

 

המתקנים נבדלים זה מזה בצורתם, ובהספק המשקה הקר אותו הם מסוגלים לספק.

קולר אופקי מאופיין בזה שתא המדחס והחשמל נמצאים לצד אמבט המים.

(מתאים יותר להכנסה בתוך דלפק). ובקולר אנכי תא המדחס נמצא מעל אמבט המים.

 

דברים חשובים שכדאי לדעת:

 

- קולר בונה קרח בנפח של 1/3 עד 1/2 מנפח אמבט המים, כלומר באמבט    מים של 45 ליטר יבנה קרח בין 15- 22 ק"ג. תלוי במבנה וכמות הסלילים  באמבט.

- ישנה התאמה בין גודל המדחס (בכ"ס) לגודל אמבט המים שאותו צריך לקרר.

  בדרך כלל: 1/5 - 1/4 כ"ס למיכל מים עד 20 ליטר

                    1/4 - 1/3  כ"ס למיכל מים עד 40 ליטר

                    1/3 - 1/2  כ"ס למיכל מים עד 60 ליטר

                    1/2 - 1     כ"ס למיכל מים עד 120 ליטר

- ישנה התאמה בין גודל האמבט להספק ב 2 מדדים: ליטר לשעה, וליטרים למשיכה מיידית.

- 1 ק"ג קרח שווה בערך ל 4 ליטר מים קרים (בערך, משום שטמפרטורת כניסת המים לקולר חשובה לצורך הערכה זו). מנתון זה אפשר להעריך כמה מים למשיכה מיידית יעמדו לרשותך. (למילוי בקנקנים, לשעות שיא בארוחה וכו').